Airhockeytafels voor zakelijk en professioneel gebruik

Er zijn verschillende vormen van zakelijk gebruik. Iedereen kent de airhockeytafel wel van de speelhallen. Maar hij kan bijvoorbeeld ook geplaatst worden in een school, een bedrijfskantine, in een café of een vereniging. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van zakelijke gebruik van airhockeytafels. Voor zakelijk gebruik raden wij altijd een professionele airhockeytafel aan. Toch is er binnen de professionele categorie nog genoeg verschil tussen de verschillende modellen. Een airhockeytafel die voornamelijk af en toe in de bedrijfskantine door enkele collega’s gebruikt wordt hoeft bijvoorbeeld niet zo zwaar en robuust uitgevoerd te zijn als een tafel die in een speelhal staat waar deze door een hoop verschillende mensen van verschillende leeftijden wordt gebruikt. Bij het kiezen van een airhockeytafel geld de regel; Hoe intensiever de tafel gebruikt zal gaan worden, hoe zwaarder de tafel moet zijn.

Zakelijk gebruik door kinderen tot 12 jaar

Is een zakelijke airhockeytafel voornamelijk voor kinderen bedoeld? Bijvoorbeeld in een speelhal, of op de opvang. Dan is de stevigheid van een airhockeytafel uitermate belangrijk. Kinderen tot 12 jaar zijn nog niet zo groot en zullen hierdoor eerder geneigd zijn op de rand van de airhockeytafel te gaan hangen tijdens het spelen. Ze zijn hier eigenlijk niet voor bedoeld waardoor het belangrijk is een goede stevige professionele airhockeytafel te plaatsen om de duurzaamheid te waarborgen.

Ook is het speelveld bij het gebruik door kinderen erg belangrijk. Veel jongere kinderen zullen de pushers niet continu met het vilt over het speelveld laten glijden zoals ze zijn bedoeld. Kinderen houden de pushers ook regelmatig scheef waardoor zijn met het plastic van de pusher over het speelveld schrapen. Hiervoor is een speelveld van R.V.S. aan te raden. Een speelveld gemaakt van R.V.S. is sterker en slijtvaster dan een speelveld van M.D.F. met een high-gloss coating. Hierdoor zal het speelveld minder snel slijtage gaan vertonen door het plastic dat regelmatig in contact zal komen met het speelveld.

 Voor gebruik door kinderen tot 12 jaar is de Heemskerk Airhockeytafel Coliseum Metal 7ft een echte aanrader! Leuk voor een vereniging of op school.

Onderstaand nog even de belangrijke punten voor een airhockeytafel bedoeld voor het gebruik door kinderen tot 12 jaar:

  • Stevig
  • R.V.S. speelveld

Zakelijk gebruik door jongeren vanaf 12 jaar

Een vereniging, speelhal of school zijn enkele voorbeelden waar een airhockeytafel kan staan die voornamelijk door jongeren vanaf 12 jaar gebruikt zal worden. Bij een airhockeytafel voor jongeren is de stevigheid, het gewicht en het speelveld zeer belangrijk. Jongeren kunnen erg fanatiek worden tijdens een potje airhockey. Hierbij kunnen zij op de tafel gaan hangen, of hier zelfs tegen gaan duwen. Het is hierom belangrijk dat de airhockeytafel zwaar en sterk genoeg is om dit te kunnen weerstaan en zo de duurzaamheid te waarborgen. Hoe zwaarder een airhockeytafel is, hoe sterker deze zal zijn en hoe meer deze hierdoor kan weerstaan. Tijdens een fanatiek potje zullen ook jongeren niet altijd de pushers met het vilt op het speelveld houden. Hiervoor is net zoals bij kinderen een speelveld van R.V.S. aan te raden.

De TopTable Airhockeytafel Typhoon Print Pro Metal-Line 7ft is een uitermate stevige tafel die zeer geschikt is voor het gebruik door jongeren vanaf 12 jaar. Perfect voor een school of vereniging. Voor een speelhal raden wij altijd een airhockeytafel met muntproever aan. Deze tafels zijn bedoeld voor het intensieve gebruik in een speelhal met een sterker frame en een robuuste bak om het speelveld voor extra stevigheid.

 Voor gebruik door jongeren vanaf 12 jaar zijn de volgende punten van een airhockeytafel belangrijk:

  • Hoog in gewicht
  • Stevig
  • R.V.S. speelveld

Zakelijk gebruik door volwassenen

Airhockey is niet alleen voor kinderen en jongeren. Ook volwassenen kunnen enorm veel plezier beleven aan dit leuke en sportieve spel. Volwassenen zullen doorgaans voorzichtiger zijn tijdens het spelen dan jongeren, ook al kunnen de potjes airhockey bij volwassenen ook zeer fanatiek worden. Hoe vaak en hoe intensief een airhockeytafel gebruikt zal worden bepaald hoe sterk deze moet zijn. Een tafel die in de kantine van een klein bedrijf staat waar enkele medewerkers hier zo nu en dan in de pauze een potje spelen, hoeft bijvoorbeeld niet zo zwaar uitgevoerd te zijn als een in een openbare ruimte waar altijd wel iemand een potje airhockey aan het spelen is.  Voor volwassenen is het speelcomfort wel een stuk belangrijker. Hiervoor is het belangrijk dat een airhockeytafel een speelveld van R.V.S. en een goede krachtige motor heeft om de lucht over het gehele speelveld omhoog te blazen zodat de puck optimaal over het speelveld kan bewegen.  Voor volwassenen raden wij de tafels vanaf de Heemskerk Coliseum aan. Hoe intensiever hij zal worden gebruikt, hoe zwaarder deze dient te zijn om de duurzaamheid te waarborgen.

Onderstaand een aantal punten voor een airhockeytafel die voornamelijk bedoeld is voor gebruik door volwassenen:

  • Gewicht (hoe meer de tafel wordt gebruikt hoe zwaarder deze moet zijn)
  • Stevig
  • R.V.S. speelveld
  • Krachtige motor (voor optimaal speelcomfort)

Betaald zakelijk gebruik

Op sommige locaties, zoals o.a. een speelhal of op een vereniging, kan het gewenst zijn dat mensen moeten betalen om gebruik te kunnen maken van de airhockeytafel. Airhockeytafels met muntinworp zijn doorgaans sterker en duurzamer dan zonder muntinworp omdat deze bedoeld zijn voor veelvoudig gebruik door een hoop verschillende spelers van alle leeftijden. Hiervoor is er de mogelijkheid om een professionele airhockeytafel met muntinworp te plaatsen. Voor de muntinvoer heeft u meestal de keuze tussen tokens, € 0,50 cent, € 1,- euro of € 2,- euro munten. Op deze manier kan de muntinworp worden ingesteld op een manier waarop dit het beste bij de locatie past waar de airhockeytafel komt te staan. Deze keuze staat per tafel bij het product vermeld. Dit is doorgaans niet bij elke tafel hetzelfde.